Áprilisban a kasza visszatér dolgozni

Apr 06 2021
Áprilisban a kasza visszatér dolgozni

A pázsit nélküli tél után tavasszal újra növekszik a gyep! Április az ideális hónap a gyep gondozásának megkezdésére. Különösen ide tartozik a gyep rendszeres kaszálása.

Mik az előnyök ?

A gyep szebb, tömörebb, zöldebb és teljes egészséget élvez. A kaszálás megakadályozza a moha vagy a gyom terjedését is, mivel a fű levágása növeli a sűrűséget. Ez biztosítja a pázsit egészségét!

Milyen gyakran kaszál?

A gyakoriság a kívánt eredménytől, de az évszakoktól is függ: tavasszal ideális hetente egyszer kaszálni. Nyáron a legjobb, ha kéthetente kaszál, és közvetlenül tél előtt ajánlott a gyepet nagyon rövidre vágni.

Some tips

1. Mielőtt elkezdené kaszálni a gyepet, győződjön meg arról, hogy a gyepen nem gyűltek-e össze tárgyak, ágak vagy kövek, amíg nem kaszál.

2. Most már elkezdheti a kaszálást. Először is összpontosítson az akadályokra úgy, hogy kaszál körülöttük: fatörzsek, virágágyas szegélyek, kerítésalapok ...

3. Célszerű párhuzamos szalagokat kaszálni. Mindig lépje át a haladási irányt, hogy ne szaladjon újra és újra ugyanazon a fű körül. Vigyázzon, nem ajánlott kaszálni, ha a fű túl száraz vagy túl nedves, mert károsíthatja a füvet.