Cub Cadet                   
   
Unbenanntes Dokument

JELLEMZŐK

MTD ThorX téli motorok

Minden MTD hómarót kifejezetten téli használatra tervezett SnowThorX motorok működtetnek, melyek még a leghidegebb téli éjszakák után is kiválóan indulnak. Minden fogantyú, kar és egyéb működtető elem elég nagyméretű ahhoz, hogy téli kesztyűben is könnyen kezelhetőek legyenek.

 

MTD “Xtreme” marócsiga

Az egyedülálló MTD "Xtreme" marócsiga, mellyel minden két fokozatú hómaró rendelkezik, számos előnnyel kecsegteti a felhasználót. Formai kialakításának köszönhetően többek között nagyobb teljesítményt kínál, az X formájú csiga pedig a tömör havat is feltöri és a rotorba továbbítja.

 

Csúszótalpak

Minden két fokozatú gépen csúszótalpak vannak, melyek segítségével tudjuk beállítani a munkamagasságot. Így ha a havat murvás, füves vagy egyenetlen felületről kell eltakarítani, elkerülhető, hogy a talajfelület vagy a gép megsérüljön.

Clutch Lock rendszer

Minden OPTIMA modell rendelkezik az ún. clutch lock rendszerrel, melynek segítségével a kuplung rögzíthető. Így a felhasználó bal keze szabaddá válik és a kidobócső iránya vagy a haladási sebesség módosítása anélkül kivitelezhető, hogy közben a hómaró leállna. Ez óriási segítséget és időmegtakarítást jelent a hóeltakarítási munkák elvégzése közben.

 

MTD OPTIMA 4-irányú joystick segítségével irányítható kidobócső

A kiszórás iránya és távolsága a kezelőpanelbe épített 4-irányú joystick segítségével kényelmesen és gyorsan szabályozható. A rögzítő funkciónak köszönhetően a kürtő a beállított irányban marad.

MTD OPTIMA Easy-Turn kormányzást könnyítő tolókar

Az "Easy-Turn" kormányzást könnyítő tolókar elősegíti a hómaróval történő, erőkifejtést nem igénylő könnyed manőverezést. A fordulás egyszerűen a két, jobb és bal oldali kar működtetésével kivitelezhető. 

Egyensúly-rendszer (csak az ME 66 T modellnél):

1. Előre pozícionált súly

Amennyiben a kar az 1. pozícióban van, a súly pozícionálása előre történik. Így a tömör hófelületeken még könnyebben átjut a gép.

2. Normál pozíció

Amennyiben a kar a 2. pozícióban van, a maróház pozíciója vízszintes és a súly egyenletesen eloszlik. Ez a beállítás frissen hullott hó esetében ideális, mert fordulékonnyá teszi a gépet.

3. Pozíció kavicsos/murvás útra

Amennyiben a kar a 3. pozícióban van, a súly kissé hátra tolódik. Ebben a helyzetben a kavicsos, murvás felületek is megtisztíthatók anélkül, hogy a hóval együtt a marócsiga a kavicsréteget is felszedné.

4. Szállítási pozíció 

Amennyiben a kar a 4. pozícióban van, a maróház megemelkedik és így a csúszótalpak nem érnek a talajhoz és a gépet könnyebben szállíthatjuk.